Z ŻYCIA FIRMY

Z ŻYCIA FIRMY
5 września 2019

Wmurowanie Kamienia Węgielnego pod Akademię Smaku w Zawierciu

3 września w Zawierciu w Promarze odbyła się uroczystość podpisania Aktu Erekcyjnego i wmurowania Kamienia Węgielnego pod Akademię Smaku.

CZYTAJ DALEJ
Z ŻYCIA FIRMY
30 sierpnia 2019

Silosy w Zawierciu

Rozmowa z Moniką Kuc, Dyrektorem Produkcji w Promar.


- Najnowsza inwestycja Promar to uruchomienie systemu silosowego – do czego on służy w codziennej produkcji? 
- System silosowy to tak naprawdę magazynowanie i transportowanie surowców z magazynu na produkcję. 

CZYTAJ DALEJ
Z ŻYCIA FIRMY
22 sierpnia 2019

Co robi kucharz?

Rozmowa z Kamilem Morkiszem, Kucharzem w Promar

- Rola Kucharza w firmie produkującej przyprawy oraz maszyny dla przemysłu spożywczego jest nie do przecenienia. To Ty dysponując swoją wiedzą i doświadczeniem musisz przetestować produkty tak, jak będzie to robił zakład produkcyjny lub wręcz klient końcowy.

- Na co dzień jestem odpowiedzialny za testowanie tego co wychodzi z laboratoriów działu R&D. Zadania, które do mnie spływają dotyczą produktów, które wg planów maja stać się przebojem na półkach sklepowych. Muszę więc być na bieżąco z obowiązującymi trendami rynkowymi, z aktualnymi modami dietetycznymi, z blogami i trendsetterami.

CZYTAJ DALEJ
Z ŻYCIA FIRMY
17 lipca 2019

System zarządzania czystością

Rozmowa z Anną Czech, Koordynatorem ds. Utrzymania Czystości

W firmie produkcyjnej z branży spożywczej kwestia czystości i higieny produkcji jest sprawą absolutnie priorytetową.

Jako klienci, stojąc przy półce sklepowej i czytając etykietę, zastanawiamy się czy produkt jest bezpieczny do spożycia, jak przebiega jego proces produkcyjny i czy jest zachowywana czystość. Gwarantują nam to certyfikaty ustanawiające odpowiednie restrykcyjne standardy.

CZYTAJ DALEJ
Z ŻYCIA FIRMY
3 lipca 2019

Food Ingredients Europe 2019

Targi FIE to najważniejsze targi branży dodatków do żywności odbywające się co dwa lata.

CZYTAJ DALEJ
Z ŻYCIA FIRMY
11 czerwca 2019

XVI Mistrzostwa Polski Branży Spożywczej w Tenisie Ziemnym Promar Open 2019

W ostatni weekend 8-9 czerwca 2019 Promar miał niezwykłą przyjemność być gospodarzem Turnieju Tenisowego Promar Open. Już po raz 16ty gościliśmy w Olsztynie przedstawicieli całej branży spożywczej.

CZYTAJ DALEJ
Z ŻYCIA FIRMY
23 kwietnia 2019

Akcje Charytatywne w Wielkim Tygodniu!

Promar w tym roku świętuje swój jubileusz. Z okazji 30-lecia istnienia, przez cały 2019 rok bierzemy udział w licznych akcjach charytatywnych. W styczniu wspieraliśmy WOŚP – przekazaliśmy na licytację kolekcję serduszek i medali z lat 2004-2018 o wartości ponad 175 tysięcy, wylicytowaliśmy kolejne serduszka inaugurując nową kolekcję, zbieraliśmy środki do skarbonek we wszystkich oddziałach. Teraz, z okazji Świąt Wielkanocnych przyszła pora na kolejne działania!

CZYTAJ DALEJ
Z ŻYCIA FIRMY
16 kwietnia 2019

Możliwości Centrum Aplikacyjnego Promar

Rozmowa z Aldoną Kwiecień – Kierownikiem Działu Rozwoju Technologii Żywności.

Czym jest Centrum Aplikacyjne? Z czego wynika jego istotność?

W największym uproszeniu to nasz własny zakład produkcyjny „w pigułce”. Dążymy w nim do wiernego odzwierciedlenia warunków panujących w jego większych odpowiednikach. Specyfika działalności oraz standardy Promar wymagają 100% pewności co do właściwości produktów oferowanych klientom.

CZYTAJ DALEJ
Z ŻYCIA FIRMY
19 marca 2019

XVI Mistrzostwa Polski Branży Spożywczej w Tenisie Ziemnym

Do kolejnej edycji Promar Open pozostało 80 dni! To będą już XVI Mistrzostwa Polski Branży Spożywczej w Tenisie Ziemnym!  

CZYTAJ DALEJ
Z ŻYCIA FIRMY
25 stycznia 2019

Dział Rzemiosło

Rozmowa z Robertem Paluszczakiem, Managerem Sprzedaży w Promar

Najmłodszą sekcją w strukturach Promar jest dział Rzemiosło. Jaka jest historia jego powołania?

Pomysł na Rzemiosło przywiózł prezes Andrzej Marchewka z jednego ze swoich wyjazdów do Europy Zachodniej. Uderzyła go tam troska, z jaką mieszkańcy dbają o małe, lokalne często rodzinne zakłady spożywcze. Z jaką uwagą traktują tradycję i miejscowy wymiar biznesu. Taka troska wobec małych firm, otworzyła nam oczy na ogromny potencjał tego segmentu, niedocenianego na naszym polskim rynku.

CZYTAJ DALEJ
Z ŻYCIA FIRMY
14 stycznia 2019

PROMAR dla WOŚP

Rozmowa z Andrzejem Marchewką, Prezesem Zarządu Promar

Od 27 lat w pierwszych dniach stycznia odbywa się Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Promar od dawna aktywnie wspiera zbiórkę licytując Złote Serduszka?

Wiele firm wspiera WOŚP, ale często są to działania jednorazowe. Ja od 2002 biorę udział jako darczyńca prywatny w licytacjach złotego serduszka, a od 2004 dołączył również Promar. Razem wspieramy WOŚP już 17 lat, uwzględniając rok 2019

CZYTAJ DALEJ
Z ŻYCIA FIRMY
21 listopada 2018

Seminarium Przyszłość Przemysłu Rybnego

W połowie listopada w Pomlewie na malowniczych Kaszubach odbyło się pierwsze w historii Promaru seminarium dla Branży Rybnej. W ramach cyklu Akademia Biznesu, wraz z partnerem strategicznym firmą Radex, zaprosiliśmy naszych gości do hotelu Kozi Gród. Seminarium Przyszłość Przemysłu Rybnego zgromadziła około 80 uczestników.

CZYTAJ DALEJ
Z ŻYCIA FIRMY
23 października 2018

Festiwal „Smaki Lata 2019” już za nami

18 października w naszym centrum serwisowym w Leszczynach odbył się Festiwal Smaki Lata 2019. Wydarzenie było doskonałą okazją nie tylko do poszerzenia wiedzy na temat najnowszych trendów w branży spożywczej, ale też wzmocnienia i nawiązania nowych biznesowych kontaktów.

CZYTAJ DALEJ
Z ŻYCIA FIRMY
12 października 2018

Festiwal Smaki Lata 2019

18 października w Centrum Serwisowym Promar odbędzie się Festiwal Smaki Lata 2019. Tematem przewodnim wydarzenia będzie grill: jeden z najpopularniejszych sposobów na spędzanie letnich wieczorów w Polsce.

CZYTAJ DALEJ
Z ŻYCIA FIRMY
23 kwietnia 2018

Jubileuszowy Turniej Promar Open

Turniej Promar Open, czyli Mistrzostwa Branży Spożywczej w Tenisie Ziemnym to wydarzenie, które na stałe wpisało się w kalendarz imprez naszej firmy. W czerwcu tego roku zawody zorganizowaliśmy już po raz piętnasty.
CZYTAJ DALEJ
Z ŻYCIA FIRMY
16 kwietnia 2018

Seminarium „Automatyzacja - więcej, lepiej, szybciej...”

12 kwietnia w Promar w ramach Akademii Biznesu zorganizowaliśmy seminarium „Automatyzacja – więcej, lepiej, szybciej...”. Na spotkanie zaprosiliśmy naszych klientów i partnerów biznesowych.
CZYTAJ DALEJ
Z ŻYCIA FIRMY
14 lutego 2018

Diamentowy Debiut

9 lutego w Centrum Kulturalno-Edukacyjnym w Czerwionce-Leszczynach odbyła się Gala Biznesu połączona z wręczeniem nagród gospodarczych Burmistrza Gminy i Miasta Czerwionka-Leszczyny Diament Biznesu 2017. Kapituła Konkursowa zdecydowała się wyróżnić również naszą firmę – otrzymaliśmy statuetkę w kategorii Firma Roku.

CZYTAJ DALEJ