TRENDY I NOWOŚCI W DODATKACH DO ŻYWNOŚCI

TRENDY I NOWOŚCI W DODATKACH DO ŻYWNOŚCI
29 lipca 2019

Gluten - TAK czy NIE???

Rozmowa z Agnieszką Noga, Kierownikiem Działu Rozwoju Środków Specjalnych

- Wśród najróżniejszych nowinek dotyczących zdrowego odżywiania bardzo modna jest ostatnio tendencja do unikania glutenu. Czym jest gluten?

- Gluten to białka występujące w ziarnach zbóż, w pszenicy, życie, pszenżycie oraz jęczmieniu. Jest on zbudowany z monomerowych grup gliadyny oraz polimerowych gluteiny.

CZYTAJ DALEJ
TRENDY I NOWOŚCI W DODATKACH DO ŻYWNOŚCI
17 czerwca 2019

Grill 2019 - co wrzucamy na ruszt?

Grillowanie już od kilku lat nazywane jest Sportem Narodowym Polaków. I rzeczywiście, w letnich miesiącach w każdy weekend aromaty grillowanych specjałów napływają z każdej strony. Każdy kto tylko może wychodzi do ogrodu, na trawę, nad jezioro i rozstawia się ze swoim sprzętem do grillowania. Ale pomimo, że trend ten trwa już od kilku lat, zwyczaje co roku trochę ewoluują.

CZYTAJ DALEJ
TRENDY I NOWOŚCI W DODATKACH DO ŻYWNOŚCI
27 maja 2019

Fleksitarianizm, czyli wege bez nacisku

Gdy w 2016 roku Światowa Organizacja Zdrowia WHO opublikowała Nawą Piramidę Żywieniową, oficjalnie zostało potwierdzone, że odpowiednio zbilansowana dieta roślinna służy zdrowiu na każdym etapie rozwoju człowieka.

CZYTAJ DALEJ
TRENDY I NOWOŚCI W DODATKACH DO ŻYWNOŚCI
25 marca 2019

Powłoki alginianowe

Rozmowa z Tomaszem Dudą, Managerem Produktu.

Osłonki alginianowe są jednym z nowszych wynalazków przemysłu spożywczego. Co zadecydowało o ich sukcesie na współczesnym rynku spożywczym?

Osłonki, a raczej powłoki alginianowe, bo tak powinniśmy o nich mówić, dają możliwość wykonania produktu wyjątkowego, nie do wykonania  w osłonkach naturalnych lub sztucznych.

CZYTAJ DALEJ