Grillowanie już od kilku lat nazywane jest Sportem Narodowym Polaków. I rzeczywiście, w letnich miesiącach w każdy weekend aromaty grillowanych specjałów napływają z każdej strony. Każdy kto tylko może wychodzi do ogrodu, na trawę, nad jezioro i rozstawia się ze swoim sprzętem do grillowania. Ale pomimo, że trend ten trwa już od kilku lat, zwyczaje co roku trochę ewoluują.

Przede wszystkim zaczęliśmy traktować grill jako zwykły sposób na przygotowania obiadu. To już nie jest tylko plan na spotkanie towarzyskie z przyjaciółmi w sobotni wieczór, ale coraz częściej sposób przygotowania niedzielnego rodzinnego obiadu. Zmianie ulegają również gusty Polaków co do produktów, które są przyrządzane na grillu. Do niedawna pieczona była tylko kiełbasa, kaszanka i ewentualnie karkówka. Teraz na ruszt chętnie wrzucamy również drób, ryby, mięso mielone, sery i warzywa. Jest to tendencja zgodna z ogólnymi trendami sugerującymi coraz powszechniejsze dążenie do zdrowego życia, zdrowego odżywiania, gotowania naturalnego, bez tłuszczu.

Żyjąc coraz szybciej mamy mniej czasu na pracochłonne przygotowania. Chętnie sięgamy po gotowe rozwiązania i zestawy produktów przygotowanych do wrzucenia na ruszt. W asortymencie Promar można znaleźć wszystko co jest potrzebne do kompleksowego przygotowania  szeroko rozumianej oferty na grilla.

Najbardziej tradycyjne i popularne kiełbasy, kaszanki i kiszki w alginianach idealnie nadają się przyrządzenia na ruszcie. Do produkcji tego typu wyrobów oprócz żelu alginianowego oferujemy również szeroka gamę dodatków funkcjonalnych i smakowych. Formowane mięsa mielone w postaci hamburgerów, kulek, cevapcici są produktami, które pojawiły się na polskim ruszcie dzięki podróżom poza polskie granice. Takie przygotowanie mięsa do pieczenia, oprócz odpowiednich maszyn mielących i formujących wymaga przyprawienia mięsa w całej masie. Dodatki z grupy Promix i Promasol w kompleksowy sposób umożliwiają przygotowanie na grillu soczystych i idealnie doprawionych potraw z mięsa mielonego. Kolejne składniki coraz chętniej przyrządzane na ruszcie – ryby, warzywa i sery wymagają przed pieczeniem odpowiedniego przyprawienia lub zamarynowania. Mogą być sprzedawane w formie ready to cook – przyprawione, gotowe do wrzucenia na ruszt, lub jako zestawy produktów uzupełnione saszetkami z przyprawami lub marynatami do samodzielnego doprawienia przed grillowaniem.

W ofercie Promaru znajdują się zarówno mieszanki funkcjonalne, przyprawy jednorodne, mieszanki przypraw i marynaty komponowane zgodnie z najnowszymi trendami i gustami Polaków. Produkty są szyte na miarę ze starannie wyselekcjonowanych składników. Mogą występować w wersji bez dodatku E lub glutaminianu sodu, z czystą etykieta oraz bez dodatku alergenów.

udostępnij udostępnij

CZYTAJ RÓWNIEŻ

TRENDY I NOWOŚCI W DODATKACH DO ŻYWNOŚCI
15 maja 2024
TRENDY I NOWOŚCI W DODATKACH DO ŻYWNOŚCI
23 stycznia 2024
TRENDY I NOWOŚCI W DODATKACH DO ŻYWNOŚCI
27 maja 2019
TRENDY I NOWOŚCI W DODATKACH DO ŻYWNOŚCI
25 marca 2019