Mikroflora ryb i ich przetworów jest zróżnicowana i zależy od wielu czynników. Ze względu na zakres temperatur stosowanych przy procesach przetwórczych ważne jest, by zapewnić produktom końcowym jak najwyższy stopień bezpieczeństwa mikrobiologicznego.
Ryby należą do grupy produktów spożywczych narażonych na szybki proces psucia. Pomimo utrzymywania niskiej temperatury w całym łańcuchu dostaw, termin przydatności do spożycia jest zazwyczaj krótki. Dlatego tak istotne jest aby przyprawy używane do ryb nie stanowiły źródła wtórnego skażenia mikrobiologicznego.
Marka Propuro to linia starannie wyselekcjonowanych, oczyszczonych oraz sterylizowanych przypraw. Dzięki hybrydowej sterylizacji zachowują pełnię smaku, aromatu oraz intensywną barwę. Niska mikrobiologia przypraw zwiększa bezpieczeństwo zastosowania.
Gama produktów Propuro, w skład której wchodzą przyprawy sterylizowane, posiada specjalną ofertę dedykowaną przemysłowi rybnemu. Mieszanki przyprawowe są skomponowane wg tradycyjnych receptur, ale także awangardowych kompozycji smakowych.
udostępnij udostępnijCZYTAJ RÓWNIEŻ
7 sierpnia 2024
12 marca 2024
22 marca 2019
18 marca 2019