Mikroflora ryb i ich przetworów jest zróżnicowana i zależy od wielu czynników. Ze względu na zakres temperatur stosowanych przy procesach przetwórczych ważne jest, by zapewnić produktom końcowym jak najwyższy stopień bezpieczeństwa mikrobiologicznego.

Ryby należą do grupy produktów spożywczych narażonych na szybki proces psucia. Pomimo utrzymywania niskiej temperatury w całym łańcuchu dostaw, termin przydatności do spożycia jest zazwyczaj krótki. Dlatego tak istotne jest aby przyprawy używane do ryb nie stanowiły źródła wtórnego skażenia mikrobiologicznego.

Marka Propuro to linia starannie wyselekcjonowanych, oczyszczonych oraz sterylizowanych przypraw. Dzięki hybrydowej sterylizacji zachowują pełnię smaku, aromatu oraz  intensywną barwę. Niska mikrobiologia przypraw zwiększa bezpieczeństwo zastosowania.

Gama produktów Propuro, w skład której wchodzą przyprawy sterylizowane, posiada specjalną ofertę dedykowaną przemysłowi rybnemu. Mieszanki przyprawowe są skomponowane wg tradycyjnych receptur, ale także awangardowych kompozycji smakowych.

udostępnij udostępnij
Posypka pieprz i sól - nuta śmietanowa z dodatkiem rozmarynu i orzezwiajacej cytryny.
Posypka pieprz i sól - nuta śmietanowa z dodatkiem rozmarynu i orzezwiajacej cytryny.
Posypka z przypraw naturalnych: papryka, cebula, chili, cytryna, pietruszka.
Posypka z przypraw naturalnych: papryka, cebula, chili, cytryna, pietruszka.
Posypka o smaku morela & chilli z koperkiem.
Posypka o smaku morela & chilli z koperkiem.

CZYTAJ RÓWNIEŻ

Nowości w dodatkach dla żywności
17 czerwca 2019
Nowości w dodatkach dla żywności
25 marca 2019
Nowości w dodatkach dla żywności
22 marca 2019
Nowości w dodatkach dla żywności
18 marca 2019