W prawdziwej polskiej kuchni nie powinno zabraknąć dwóch najpopularniejszych ziół: majeranku i nać pietruszki. Są to smaki nie do zastąpienia, nadające charakter wszystkim potrawom.

Poziom zanieczyszczenia mikrobiologicznego niesterylizowanego majeranku i naci pietruszki zazwyczaj jest bardzo wysoki.

Zagrożenia mikrobiologiczne, jakie występują w przypadku aplikacji zanieczyszczonych surowców przyprawowych na surowe produkty mięsne, rybne czy mleczarskie, są bardzo poważne. Majeranek i nać pietruszki jako często i chętnie używane przez producentów żywności, szybko stały się sztandarowym asortymentem marki Propuro.

Marka Propuro to linia starannie wyselekcjonowanych, oczyszczonych oraz sterylizowanych przypraw. Dzięki hybrydowej sterylizacji zachowują pełnię smaku, aromatu oraz  intensywną barwę. Niska mikrobiologia przypraw zwiększa bezpieczeństwo zastosowania.

udostępnij udostępnij



CZYTAJ RÓWNIEŻ