Jeszcze niedawno sezon grillowy rozpieszczał nas swoimi zapachami, a teraz już miedziana jesień za oknem. Dookoła pełno kolorowych liści, dni są coraz chłodniejsze, a wieczory znacznie się wydłużają.

W codziennej gonitwie wydaje nam się, że czas płynie coraz szybciej, a już niedługo, szybciej niż się spodziewamy, usłyszymy płynący z radio utwór George Michael’a! „Last Christmas”, wprowadzający nas w świąteczny klimat. Bo przecież święta zbliżają się wielkimi krokami!  

Tradycje świątecznych dań mięsnych obserwujemy w całej Europie. Pieczone i smażone kiełbaski podawane z kapustą kiszoną jako Bratwurst cieszą podniebienia Austriaków. W Polsce prym wiedzie świąteczny bigos, a w niektórych regionach Polski nawet bigos ze śliwką. Z kolei w Finlandii świątecznym rytuałem jest pieczenie w piekarniku szynki, nazywanej Kinkku, której resztki Finowie dodają do przyrządzanej później aromatycznej grochówki. Tradycyjna, świąteczna szynka to także smak z wigilijnego stołu, do którego powracamy i po świętach.

PROAROMA NATUR PLANT GLAZE – CZYSTY SKŁAD

Nowość PROAROMA NATUR PLANT GLAZE, jest to glazura oparta na składnikach bez dodatku „E” do zastosowania na powierzchni wędzonek i kiełbas. Kluczowym składnikiem jest ekstrakt ziołowy, stosowany jako aromat. Glazura poprawia smak i wygląd produktu gotowego – jednocześnie skracając czas produkcji produktu gotowego.

GŁÓWNE CECHY:

- produkt gotowy do użytku,

- skraca czas wędzenia o 30% - 40%,

- nie brudzi rąk,

- barwa nie wnika w głąb produktu,

- poprawia walory estetyczne gotowego produktu,

- dodawany w trakcie masowania,

- dozowanie zależne od pożądanego efektu – zalecane 5%.

Jesteśmy przekonani, że efekt po wędzeniu pozytywnie zaskoczy i zadowoli podniebienie każdego smakosza przy wigilijnym stole! 

Zapraszamy do kontaktu z naszymi technologami, którzy przedstawią pełną ofertę.

udostępnij udostępnij



CZYTAJ RÓWNIEŻ