W Internecie pełno nowości kulinarnych, dziś to my przychodzimy z czymś innowatorskim i specjalnym. Aromatyczny, soczysty i delikatny... oto przepis na perfekcyjnego łososia ze zmywarki.
Ale stop... Na łososia? Ze zmywarki?
Tak, brzmi ciekawie, odważnie i... może się wydawać trochę niepoważne! Jednak to prawdziwy przepis, przetestowany, znany i zadomowiony na stałe, głównie w USA.
Amerykanie już od dekad smakują przyrządzanego tak łososia, co ciekawe robią to nieraz na jednym cyklu z naczyniami! Wszystko za sprawą warunków, jakie mamy wewnątrz zmywarki.
Gorąca temperatura i stała wilgoć to idealne remedium na problem przesuszonego łososia. Co więcej, zapach tak przyrządzanej ryby zostaje zamknięty w sreberku i nie roznosi się po całym domu!
- Kawałek łososia układamy na folii aluminiowej,
- doprawiamy ulubionymi przyprawami i starannie zawijamy w minimum dwie warstwy folii.
- Ryba musi być owinięta tak, aby nie dostała się do niej woda ze zmywarki.
- Tak przygotowaną paczkę wstawiamy na górną półkę zmywarki i włączamy standardowy program mycia i suszenia.
- Po zakończeniu cyklu ostrożnie wyjmujemy gorącą rybę i odwijamy z folii.
- Łosoś jest gotowy do podania!
Przyrządzony w ten sposób powinien być soczysty, a także idealnie dopieczony.
Prawda, że prosto i oryginalnie?
Gotowi na nową przygodę w kuchni?
Spróbujcie koniecznie z naszymi posypkami i crust’ami
Technolodzy chętnie pomogą w wyborze, zapraszamy do kontaktu!
CZYTAJ RÓWNIEŻ
15 maja 2024
23 stycznia 2024
10 listopada 2022
2 września 2022