Za nami jedno z najważniejszych wydarzeń branży mięsnej w roku. W dniach 21-23 listopada mieliśmy zaszczyt wziąć udział w konferencji technologicznej FORUM Mięsne Technologie 2022, która odbyła się w Hotelu Cukrownia Żnin w Żninie. 

Wyjątkowe, zabytkowe miejsce, jakim jest postindustrialny Hotel w Żninie było naszym listopadowym centrum rozmów. Tematyka konferencji skupiła się na najważniejszych branżowych obszarach: na innowacjach technologicznych, na bezpieczeństwie energetycznym i optymalizacji kosztów oraz na wpływie nowoczesnych technologii na rentowność produkcji.

W konferencji wzięło udział około 350 osób, między innym kadry zarządzające przemysłem mięsnym, drobiarskim, rybnym, osoby odpowiedzialne za rozwój i inwestycje w firmach, a także osoby ze środowiska naukowego, którzy łącznie wygłosili 35 prelekcji .

Zwieńczeniem konferencji technologicznej Forum była uroczysta gala. To właśnie podczas niej przedstawiono uhonorowanych nagrodą ORŁY 2022. Redakcja czasopism MIĘSNE TECHNOLOGIE i RYBNE TECHNOLOGIE  przyznała nagrody 13 firmom oraz 15 osobom zasłużonym dla branży. Wśród wyróżnionych znalazł się także PROMAR. 

Prezes PROMAR PPH Sp. z o.o. Andrzej Marchewka otrzymał Orła w kategorii LUDZIE BRANŻY - DOKONANIA – dokonania „W uznaniu za ponad 30 letni aktywny wkład w integrację branży mięsnej, zbudowanie nowoczesnego zakładu produkcji dodatków do żywności w Zawierciu oraz podejmowanie śmiałych wyzwań zapewniających kontynuację dalszego rozwoju Firmy PROMAR.”

Ponadto, PROMAR PPH Sp. Z o.o. uhonorowany został w kategorii INWESTYCJA ROKU 2022 „za budowę nowoczesnego działu produkcji bezalergenowej , w którym będą utrzymywane najwyższe warunki higieny z uwzględnieniem śluz powietrznych.”

Jesteśmy dumni, że PROMAR może być częścią tak niesamowitego przedsięwzięcia, jakim jest Forum Mięsne Technologie.

To wspaniały czas pozwalający na kształtowanie kierunków rozwoju branży, jak i okazja do nawiązania i polepszania biznesowych kontaktów. 

Czekamy  z niecierpliwością na kolejną edycję za rok!
 

 

udostępnij udostępnij




CZYTAJ RÓWNIEŻ