Seminarium Rejs ze Smakiem skierowane do działów rozwoju smaku firm działających w branży rybnej odbyło się w niezwykłym miejscu. Krzyżacki Zamek Gniew którego budowę rozpoczęto w 1200 roku przeszedł metamorfozę i dziś jest nowoczesnym Centrum Konferencyjno Hotelowym.
W zabytkowym wnętrzu Refektarza od rana trwały prezentacje, dyskusje i degustacje. Nasi prelegenci przedstawili szereg tematów, w których Promar może służyć branży rybnej swoją pomocą i doświadczeniem.
Prezentacje wygłosili:
Paweł Świerkula: Kto stoi za smakiem, czyli standardy współpracy z Promar. Najważniejsze zjawiska światowego rynku spożywczego.
Sylwia Sobkowicz: Gotowi na nowe. Nadchodzące trendy smakowe sektora rybnego.
Joanna Skerczyńska, Anna Płachetka: Szybciej, łatwiej, ciekawiej… Produkty rybne rynku dań convenience / ready-to-cook / panierów i posypek.
Paweł Marczakowski: Rozwiązania maszynowe Promar dedykowane branży rybnej.
Dorota Krzemińska, Tomasz Duda: Pochodzenie ma znaczenie - osłonki alginianowe w branży rybnej.
Anna Płachetka: Ile możliwości daje aromat?
W międzyczasie nasi goście mieli okazje spróbować szeregu dań przyrządzonych z użyciem przypraw i dodatków Promar. Ryby wędzone w posypkach, ryby panierowane, ryby w oleju, śledzie w zalewach, duży wybór produktów rybnych w alginianach.
Mamy nadzieję, że była to dla wszystkich solidna porcja wiedzy i inspiracji!
Kolejne Seminarium odbędzie się już za rok!
udostępnij udostępnij
CZYTAJ RÓWNIEŻ
14 czerwca 2024
10 czerwca 2024
20 września 2019
5 września 2019