Seminarium Rejs ze Smakiem skierowane do działów rozwoju smaku firm działających w branży rybnej odbyło się w niezwykłym miejscu. Krzyżacki Zamek Gniew którego budowę rozpoczęto w 1200 roku przeszedł metamorfozę i dziś jest nowoczesnym Centrum Konferencyjno Hotelowym.

W zabytkowym wnętrzu Refektarza od rana trwały prezentacje, dyskusje i degustacje. Nasi prelegenci przedstawili szereg tematów, w których Promar może służyć branży rybnej swoją pomocą i doświadczeniem.

Prezentacje wygłosili:

Paweł Świerkula: Kto stoi za smakiem, czyli standardy współpracy z Promar. Najważniejsze zjawiska światowego rynku spożywczego.

Sylwia Sobkowicz: Gotowi na nowe. Nadchodzące trendy smakowe sektora rybnego.

Joanna Skerczyńska, Anna Płachetka: Szybciej, łatwiej, ciekawiej… Produkty rybne rynku dań convenience / ready-to-cook / panierów i posypek.

Paweł Marczakowski: Rozwiązania maszynowe Promar dedykowane branży rybnej.

Dorota Krzemińska, Tomasz Duda: Pochodzenie ma znaczenie - osłonki alginianowe w branży rybnej.

Anna Płachetka: Ile możliwości daje aromat? 

W międzyczasie nasi goście mieli okazje spróbować szeregu dań przyrządzonych z użyciem przypraw i dodatków Promar. Ryby wędzone w posypkach, ryby panierowane, ryby w oleju, śledzie w zalewach, duży wybór produktów rybnych w alginianach.

Mamy nadzieję, że była to dla wszystkich solidna porcja wiedzy i inspiracji!

Kolejne Seminarium odbędzie się już za rok!

 

 

udostępnij udostępnij











CZYTAJ RÓWNIEŻ