Rozmowa z Pawłem Marczakowskim Dyrektorem Działu Sprzedaży Maszyn

- Wiemy już, że Handtmann to światowej sławy producent systemów do napełniania i porcjowania produktów piekarniczo-cukierniczych. Wysoka technologia kojarzona jest zwykle z dużymi przedsiębiorstwami, jak i czym możemy zachęcić mniejsze zakłady produkcyjne do jej stosowania?

- Seria dzielarek do ciasta typ VF 600 B to właśnie idealnej rozwiązanie dla tej grupy potencjalnych klientów. Możliwości korzystania z technologii Handtmann, pozwalają na uzyskanie produktów wysokiej jakości oraz zachowania stabilności i powtarzalności procesu produkcyjnego. Technologia Handtmann dla piekarnictwa to zastosowanie pompy łopatkowej do dzielenia ciasta, dającej doskonałe efekty zarówno pod kątem delikatnego traktowania ciasta w procesie, jak również uzyskania doskonałej dokładności porcjowania. Urządzenia firmy Handtmann dla piekarnictwa to również odpowiednie przygotowanie urządzeń do warunków prac specyficznych dla zakładów piekarniczo-cukierniczych, czyli wysokich temperatur i zapylenia, poprzez zastosowanie wewnętrznych systemów chłodzenia i filtrów wewnątrz nich.  Oprócz doskonałej dokładności porcjowania, warto również wspomnieć o  zintegrowanym system kompensacji wagi oraz bardzo precyzyjnej serwo-motorowej technice napędowa. To zalety, które nie pozostaną obojętne żadnemu przedsiębiorcy, chcącemu utrzymać wysokie standardy produkcji, jak również jej wysoką efektywność oraz ekonomiczną optymalizację.

 

- Maszyny do porcjowania VF 600 B to różnorodność zastosowań. Co więcej możesz nam o nich powiedzieć?

- Jak najbardziej, w połączeniu z szeroką gama różnych przystawek zewnętrznych dzielarki do ciasta serii VF 600 B tworzą elastyczne systemy, które nadają się m.in. do porcjowania różnych ciast, dozowania produktów o konsystencji past, kremów, nadziewania oraz kształtowania wyrobów piekarniczych oraz cukierniczych. Wszechstronność oraz modułowa budowa maszyn firmy Handtmann perfekcyjnie spełnia swoją rolę w zakresie różnych zastosowań piekarniczych: począwszy od różnych rodzajów chleba, jak chleb pełnoziarnisty żytni, pszenny i orkiszowy po innowacyjne obszary produktów, takich jak pieczywo i wypieki drobne bezglutenowe, batoniki energetyczne, ciastka, snacki i wiele innych.

- Oferta brzmi interesująco, czym jeszcze możemy przekonać naszych klientów, nie zapominając o zaufaniu jakim się cieszy firma Handtamnn.

- Zawsze na koniec wszelkich rozmów warto wspomnieć o tym co zapewnia od lat firma Promar dla wszystkich naszych klientów i wszystkich dostarczanych maszyn i urządzeń, czyli: niezawodny serwis, jeden z największych tego typu w Polsce, na terenie całego kraju, pełne wsparcie techniczne i technologiczne, duży magazyn części zamienny co daje nam łącznie pełne wsparcie serwisowe w okresie gwarancyjnym jak również pogwarancyjnym. Współpracując z nami macie Państwo gwarancję, że w każdej kwestii służymy fachową, rzetelną poradą, doradztwem technicznym i technologicznym. Szkolimy personel, robimy pokazy i uruchomienia. Jesteśmy wszędzie tam gdzie nas Państwo potrzebujecie. Wasz sukces jest naszym sukcesem.

- Dziękuję za rozmowę.

udostępnij udostępnij
Paweł Marczakowski, Dyrektor Działu Sprzedaży Maszyn
Paweł Marczakowski, Dyrektor Działu Sprzedaży Maszyn

CZYTAJ RÓWNIEŻ